saltar al contingut principal
Cercar
URV

Grau en Nutrició Humana i Dietètica

L'alimentació pot ser una de les medicines més poderoses. Convertir-te en dietista nutricionista et farà conèixer en profunditat, amb una base científica sòlida, com fer de l'alimentació una eina per prevenir i combatre malalties com l'obesitat o altres patologies cròniques, tant a escala individual com poblacional. A més, coneixeràs com es pot incrementar la qualitat de vida de les persones que t'envolten i et formaràs per poder planificar, elaborar, supervisar i avaluar un pla d'alimentació adaptat a les necessitats fisiològiques i patològiques dels teus pacients.

Un dels punts forts que diferencia el grau en Nutrició i Dietètica de la URV d'altres universitats és el nombre de professors i tutors de pràctiques que són professionals dietistes-nutricionistes que imparteixen la titulació.

Places 85
Nota de tall 2024 7,308

Idiomes

Català (70%), castellà (27%) i anglès (3%)
Acord del Consell de Ministres 12 d'agost de 2014
Publicació del pla d'estudis al BOE 20 de maig de 2015

 

Els futurs dietistes nutricionistes han de ser persones amb una forta capacitat d'empatia que els agradi el tracte amb les persones. La preocupació per la salut i la capacitat d'iniciativa i col·laboració amb altres professionals són també característiques molt desitjables per esdevenir un bon professional en aquest àmbit.

  • T'oferim una proposta formativa amb una clara vocació professionalitzada que dona molta importància a les metodologies pràctiques. Durant el grau participaràs en un gran ventall de pràctiques i seminaris: exercicis amb pacients simulats, jocs de rol i treballs en equip.
  • La qualitat i el prestigi del nostre professorat ha estat reconeguda tant en l'àmbit científic com en el professional. Un punt fort que ens diferencia d'altres universitats és la quantitat de professors i tutors de pràctiques que són professionals dietistes nutricionistes que imparteixen la titulació.
  • La Universitat ha establert més de trenta convenis amb centres, institucions i empreses que treballen amb el sector alimentari i la formació específica de dietistes nutricionistes, per exemple empreses dedicades a la nutrició clínica, la nutrició personalitzada, la nutrició esportiva, la indústria alimentària i el màrqueting per dissenyar nous productes, etc.

Un cop t'hagis graduat, podràs exercir com a dietista nutricionista en diversos àmbits:

  • Àmbit clínic
    • Tractament i prevenció de malalties
    • Assessorament nutricional en les diferents etapes de la vida, especialment en la infantil, l’embaràs i la lactància
  • Àmbit de la recerca i la docència
    • Participació en estudis d'intervenció nutricional
  • Nutrició esportiva i suplementació
    • Assessorament dietètic nutricional per a la pràctica esportiva i alt rendiment
    • Creació de nous suplements esportius
  • Indústria alimentària
    • Assessorament en la creació de nous productes i en la millora dels existents
  • Salut pública
    • Creació de plans d'educació nutricional territorials i guies alimentàries
    • Disseny de campanyes de promoció de la salut i prevenció de malalties
  • Restauració col·lectiva
    • Revisió dels menús per a institucions sanitàries, serveis d’àpats, restaurants, centres escolars i campus d'estiu
    • Responsable de seguretat alimentària