Grau en Nutrició Humana i Dietètica
- Perfil recomanat
- Per què estudiar Nutrició Humana i Dietètica a la URV?
- Pla d'estudis
- Guia docent
- Sortides professionals
- Segells de qualitat
L'alimentació pot ser una de les medicines més poderoses. Convertir-te en dietista nutricionista et farà conèixer en profunditat, amb una base científica sòlida, com fer de l'alimentació una eina per prevenir i combatre malalties com l'obesitat o altres patologies cròniques, tant a escala individual com poblacional. A més, coneixeràs com es pot incrementar la qualitat de vida de les persones que t'envolten i et formaràs per poder planificar, elaborar, supervisar i avaluar un pla d'alimentació adaptat a les necessitats fisiològiques i patològiques dels teus pacients.
Un dels punts forts que diferencia el grau en Nutrició i Dietètica de la URV d'altres universitats és el nombre de professors i tutors de pràctiques que són professionals dietistes-nutricionistes que imparteixen la titulació.
Places | 85 |
Nota de tall 2024 | 7,308 |
Idiomes |
Català (70%), castellà (27%) i anglès (3%) |
Acord del Consell de Ministres | 12 d'agost de 2014 |
Publicació del pla d'estudis al BOE | 20 de maig de 2015 |
Els futurs dietistes nutricionistes han de ser persones amb una forta capacitat d'empatia que els agradi el tracte amb les persones. La preocupació per la salut i la capacitat d'iniciativa i col·laboració amb altres professionals són també característiques molt desitjables per esdevenir un bon professional en aquest àmbit.
Per què estudiar Nutrició Humana i Dietètica a la URV?
- T'oferim una proposta formativa amb una clara vocació professionalitzada que dona molta importància a les metodologies pràctiques. Durant el grau participaràs en un gran ventall de pràctiques i seminaris: exercicis amb pacients simulats, jocs de rol i treballs en equip.
- La qualitat i el prestigi del nostre professorat ha estat reconeguda tant en l'àmbit científic com en el professional. Un punt fort que ens diferencia d'altres universitats és la quantitat de professors i tutors de pràctiques que són professionals dietistes nutricionistes que imparteixen la titulació.
- La Universitat ha establert més de trenta convenis amb centres, institucions i empreses que treballen amb el sector alimentari i la formació específica de dietistes nutricionistes, per exemple empreses dedicades a la nutrició clínica, la nutrició personalitzada, la nutrició esportiva, la indústria alimentària i el màrqueting per dissenyar nous productes, etc.
Un cop t'hagis graduat, podràs exercir com a dietista nutricionista en diversos àmbits:
- Àmbit clínic
- Tractament i prevenció de malalties
- Assessorament nutricional en les diferents etapes de la vida, especialment en la infantil, l’embaràs i la lactància
- Àmbit de la recerca i la docència
- Participació en estudis d'intervenció nutricional
- Nutrició esportiva i suplementació
- Assessorament dietètic nutricional per a la pràctica esportiva i alt rendiment
- Creació de nous suplements esportius
- Indústria alimentària
- Assessorament en la creació de nous productes i en la millora dels existents
- Salut pública
- Creació de plans d'educació nutricional territorials i guies alimentàries
- Disseny de campanyes de promoció de la salut i prevenció de malalties
- Restauració col·lectiva
- Revisió dels menús per a institucions sanitàries, serveis d’àpats, restaurants, centres escolars i campus d'estiu
- Responsable de seguretat alimentària
FACULTAT DE MEDICINA I CIÈNCIES DE LA SALUT
Carrer de Sant Llorenç, 21. 43201 Reus
deganatsalut(ELIMINAR)@urv.cat / www.fmcs.urv.cat