saltar al contingut principal
Cercar
URV

Informació útil per estades a l'estranger


Viatjar dins i fora d'Europa: consells i informacions útils per als ciutadans de la UE

La legislació de la Unió Europea regula aspectes com els drets dels passatgers, les compres transfrontereres o el límit de preus de les tarifes en itinerància i posa a disposició dels ciutadans un seguit d'eines i recursos que ajuden a planificar el viatge i poden ser d'utilitat en cas d'incidències o imprevistos, com ara les següents: 

Campanya divulgativa del MECD: "Recomendaciones Erasmus"

L'experiència de viure a l'estranger

17 cosas que cambian para siempre cuando vives en otro país - Angie Castells; Más Edimburgo.

Mas Edimburgo The Hobbit

"L'Erasmus ha fet més per Europa que totes les lleis juntes"

Una de les il·lustracions del llibre 'Coses que mai oblidaràs del teu Erasmus'. / LUNWERG

Una de les il·lustracions del llibre 'Cosas que nunca olvidaras de tu Erasmus'. / LUNWERG

Allotjament

Trobar allotjament és una de les principals preocupacions dels estudiants que realitzeu una estada a l'estranger. Hi ha diverses coses que cal que tingueu en compte:

  • Els sistemes d'allotjament per estudiants poden variar molt segons els països, i convé que abans de viatjar us n'informeu a la universitat d'acollida.
  • Si no podeu contractar el vostre allotjament abans de viatjar i l'heu de buscar un cop arribeu, és important que reserveu habitació, com a mínim durant la primera setmana, en alguna residència d'estudiants, alberg o hotel.

El web de Barcelona Centre Universitari us proporciona enllaços que us poden ajudar a buscar allotjament en les principals ciutats universitàries europees i sud-americanes.

També podeu trobar informació sobre allotjament a Erasmusu, la xarxa social per estudiants d'intercanvi.

Hostelling International: Xarxa mundial de hostels

Hostelling International ' Erasmus Student Network

Housing anywhere: Plataforma internacional d'allotjament per a estudiants

Archivo:Housing Anywhere logo.png - Wikipedia, la enciclopedia libre

Sanitat

Estada a la Unió Europea

Si realitzeu l'estada a un país de Unió Europea o a Islàndia, Liechtenstein, Noruega o Suïssa, tindreu la cobertura sanitària pública del país receptor, en les mateixes condicions que els seus ciutadans. En aquest cas heu de portar la targeta sanitària europea (TSE).

Com obtenir la TSE?

Heu demanar-la a l'INSS i us la faran arribar al vostre domicili en un termini de 10 dies. En alguns casos l'haureu de demanar presencialment a les oficines de l'INSS. Pareu atenció a demanar-la amb prou temps d'antelació per tenir-la la data del vostre viatge!

Estada fora de la Unió Europea

Si realitzeu l'estada a un país que no forma part de la Unió Europea ni de l'espai Econòmic Europeu heu de conèixer si aquest país té un conveni amb l'Estat espanyol que us garanteixi l'atenció sanitària.

Si és el cas, heu d'anar als centres d'atenció i informació de la Seguretat Social (CAISS) abans de l'estada, amb la cartilla de la Seguretat Social, per demanar el document que estableixi el conveni bilateral signat amb el país.

Assegurança URV

Sigui quina sigui la vostra destinació, la URV us proporciona una assegurança que cobreix tant l'assistència sanitària con la resta de circumstàncies excepcionals que se us poden presentar (accidents, trasllat, responsabilitat civil, etc.). L’assegurança cobreix només el període acadèmic de la mobilitat.

Conserveu el resguard del document d’assegurança que us enviarem, ja que allí es troba el telèfon de contacte de la companyia asseguradora. És fonamental que us hi poseu en contacte abans d'acudir a cap centre, ja que us informaràn de quins són els centres concertats on podeu sol·licitar assistència.

En el cas que realitzeu una estada als Estats Units, podeu fer-li una ullada a aquest video en el que se us explica les característiques principals del sistema sanitari dels Estats Units.

Preguntes freqüents per estades a l'estranger:

L'entitat International Study Abroad us proporciona alguns links amb informació que us pot resulta útil per començar a preparar-vos per a la vostra estada a l'estranger:

How To Pack for Her

How To Pack for Him

Atheletes Abroad

How to take the next step

How to stay connected and Unplug Abroad

How to stay feet Abroad

Badpacking on a budget

Recursos per països

Recomanacions de viatges generals per països i serveis consulars (web Ministeri d'Assumptes Exteriors i de Cooperació)

Ajuda i assesorament pels ciutadans de la UE: viatjar, salut, conduir un vehicle, comprar, viure a la UE (web Unió Europea)

Enllaços d'interés

Si voleu obtenir més informació sobre les universitats, podeu buscar-les al directori MOVEONNET.