saltar al contingut principal
Cercar
URV

Grau en Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris

T'agradaria dissenyar nous aliments industrials innovadors, saludables i sostenibles?

Amb el grau en Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris, únic a tot l'estat, t'especialitzaràs en el processament d'aliments i productes biotecnològics. Un cop titulat, seràs capaç de dissenyar i aplicar mètodes eficaços i respectuosos amb el medi ambient per produir i processar productes de base biològica de diferent naturalesa, des de productes destinats a l'alimentació fins a altres sorgits de la investigació i el desenvolupament biotecnològic. A més, obtindràs les atribucions professionals exercici de la professió regulada d'enginyer tècnic o l'enginyera tècnica Agrícola.

Elevat grau d’ocupabilitat d’aquests estudis, pioners a Catalunya i únics a tot l’Estat.

Places

40

Idiomes

Català (70%), castellà (25%) i anglès (5%)

Nota de tall 2024

5,802

Publicació del pla d'estudis al BOE 23 d’octubre de 2019

L'estudiant de nou ingrés ha de tenir preferentment habilitat per les ciències (matemàtiques, física, química i biologia) i tecnologia bàsica, pròpies d'un batxillerat tecnològic o científic. També ha de tenir habilitat per a l'expressió oral i escrita en català o castellà i un nivell elemental d'anglès, així com un coneixement bàsic de les TIC habituals.

  • Són uns estudis únics a tot l'Estat que et permetran formar-te per portar els avenços en biotecnologia i alimentació a escala industrial.
  • Som un centre de referència en l'aplicació de mètodes d'aprenentatge innovadors. Els avantprojectes integrats, que permeten el desenvolupament de competències de treball en equip, lideratge, comunicació, aprenentatge actiu i innovació, són presents en cada curs. L'ús d'aquestes metodologies docents innovadores et facilitarà el desenvolupament de les competències imprescindibles per accedir al món laboral en la complexa societat moderna.
  • Podràs completar la teva formació pràctica amb la realització de 300 hores de pràctiques en les indústries del sector, tant a Catalunya com a l'estranger.
  • Et graduaràs en una titulació única en tot l'Estat amb què aprendràs a aplicar els avenços en biotecnologia i alimentació a escala industrial.

  • Podràs completar la formació amb pràctiques, que tenen entre 225 i 300 hores, en les indústries del sector, tant a Catalunya com a l'estranger.

  • Aprendràs amb mètodes innovadors amb què desenvoluparàs en tots els cursos les competències imprescindibles per accedir al món laboral actual: treball en equip, lideratge, comunicació, aprenentatge actiu i innovació.

  • L’ Academic Ranking of World Universities (ARWU) situa la URV entre les 100 millors universitats del món en l'àrea de Food Science and Technology. A més, DOW Chemical ens considera com una de les seves 8 universitats estratègiques d'Europa.

El grau en Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris de la URV té un elevat grau d'ocupabilitat que et permetrà dur a terme la carrera professional en sectors industrials basats en els bioprocessos i en especial, en el sector alimentari. Podràs treballar en empreses privades o a l'administració pública o bé exercir de forma lliure la professió.

Amb aquest grau accediràs a la professió regulada d'enginyer tècnic agrícola o enginyera tècnica agrícola i tindràs les atribucions de:

  • Redacció de projectes
  • Direcció d'obra i coordinació de SS
  • Direcció d'empreses
  • Gestió i assessorament,
  • Seguretat alimentària i control de qualitat
  • Ordenació del territori
  • Paisatgisme i medi ambient
  • Peritatge agrari
  • Arbitratge i mediació

Podràs exercir la teva carrera professional en els àmbits laborals següents:

  • Enginyer o enginyera responsable de l'àrea de processament de productes d'origen biològic, especialment aliments
  • Enginyer o enginyera de les àrees de recerca, innovació i disseny de producte
  • Enginyer o enginyera de l'àrea de gestió mediambiental
  • Enginyer o enginyera de l'àrea de control i automatització de processos
  • Enginyer o enginyera de l'àrea de gestió, logística i comercialització de productes d'origen biològic, especialment aliments
  • Enginyer o enginyera del departament de gestió i control de la qualitat de productes i processos
  • Grau en Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris