Grau en Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris
- Perfil recomanat
- Pla d'estudis
- Guia docent
- Per què estudiar Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris a la URV?
- Sortides professionals
- Segell de qualitat
T'agradaria dissenyar nous aliments industrials innovadors, saludables i sostenibles?
Amb el grau en Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris, únic a tot l'estat, t'especialitzaràs en el processament d'aliments i productes biotecnològics. Un cop titulat, seràs capaç de dissenyar i aplicar mètodes eficaços i respectuosos amb el medi ambient per produir i processar productes de base biològica de diferent naturalesa, des de productes destinats a l'alimentació fins a altres sorgits de la investigació i el desenvolupament biotecnològic. A més, obtindràs les atribucions professionals exercici de la professió regulada d'enginyer tècnic o l'enginyera tècnica Agrícola.
Elevat grau d’ocupabilitat d’aquests estudis, pioners a Catalunya i únics a tot l’Estat.
Places |
40 |
Idiomes |
Català (70%), castellà (25%) i anglès (5%) |
Nota de tall 2024 |
5,802 |
Publicació del pla d'estudis al BOE | 23 d’octubre de 2019 |
L'estudiant de nou ingrés ha de tenir preferentment habilitat per les ciències (matemàtiques, física, química i biologia) i tecnologia bàsica, pròpies d'un batxillerat tecnològic o científic. També ha de tenir habilitat per a l'expressió oral i escrita en català o castellà i un nivell elemental d'anglès, així com un coneixement bàsic de les TIC habituals.
Per què estudiar Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris a la URV?
- Són uns estudis únics a tot l'Estat que et permetran formar-te per portar els avenços en biotecnologia i alimentació a escala industrial.
- Som un centre de referència en l'aplicació de mètodes d'aprenentatge innovadors. Els avantprojectes integrats, que permeten el desenvolupament de competències de treball en equip, lideratge, comunicació, aprenentatge actiu i innovació, són presents en cada curs. L'ús d'aquestes metodologies docents innovadores et facilitarà el desenvolupament de les competències imprescindibles per accedir al món laboral en la complexa societat moderna.
- Podràs completar la teva formació pràctica amb la realització de 300 hores de pràctiques en les indústries del sector, tant a Catalunya com a l'estranger.
-
Et graduaràs en una titulació única en tot l'Estat amb què aprendràs a aplicar els avenços en biotecnologia i alimentació a escala industrial.
-
Podràs completar la formació amb pràctiques, que tenen entre 225 i 300 hores, en les indústries del sector, tant a Catalunya com a l'estranger.
-
Aprendràs amb mètodes innovadors amb què desenvoluparàs en tots els cursos les competències imprescindibles per accedir al món laboral actual: treball en equip, lideratge, comunicació, aprenentatge actiu i innovació.
-
L’ Academic Ranking of World Universities (ARWU) situa la URV entre les 100 millors universitats del món en l'àrea de Food Science and Technology. A més, DOW Chemical ens considera com una de les seves 8 universitats estratègiques d'Europa.
El grau en Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris de la URV té un elevat grau d'ocupabilitat que et permetrà dur a terme la carrera professional en sectors industrials basats en els bioprocessos i en especial, en el sector alimentari. Podràs treballar en empreses privades o a l'administració pública o bé exercir de forma lliure la professió.
Amb aquest grau accediràs a la professió regulada d'enginyer tècnic agrícola o enginyera tècnica agrícola i tindràs les atribucions de:
- Redacció de projectes
- Direcció d'obra i coordinació de SS
- Direcció d'empreses
- Gestió i assessorament,
- Seguretat alimentària i control de qualitat
- Ordenació del territori
- Paisatgisme i medi ambient
- Peritatge agrari
- Arbitratge i mediació
Podràs exercir la teva carrera professional en els àmbits laborals següents:
- Enginyer o enginyera responsable de l'àrea de processament de productes d'origen biològic, especialment aliments
- Enginyer o enginyera de les àrees de recerca, innovació i disseny de producte
- Enginyer o enginyera de l'àrea de gestió mediambiental
- Enginyer o enginyera de l'àrea de control i automatització de processos
- Enginyer o enginyera de l'àrea de gestió, logística i comercialització de productes d'origen biològic, especialment aliments
- Enginyer o enginyera del departament de gestió i control de la qualitat de productes i processos
- Grau en Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris
ESCOLA TÈCNICA SUPERIOR D’ENGINYERIA QUÍMICA
Campus Sescelades
Avinguda dels Països Catalans, 26, 43007 Tarragona
osd.etseq(ELIMINAR)@urv.cat / www.etseq.urv.cat / 977 559 700