Màster universitari Erasmus Mundus en Transicions i Innovacions en Enoturisme (WINTOUR) - 9a edició
- Durada
- 120 ECTS
- Places de nou ingrés
- 26
- Modalitat
- Presencial
- Idioma d'impartició
- Anglès
- Horari
De dilluns a divendres
- Data d’inici i final de la docència
-
Primer curs: de setembre a juliol
Segon curs: de setembre a juliol
- Coordinació acadèmica
- Dra. Gemma Beltran
- Centre de la URV
- Facultat d'Enologia (URV)
Facultat de Turisme i Geografia (URV)- Institut de Ciències de la Vinya i el Vi - ISVV (UBx)
- Facultat de Ciències / Facultat d'Arts i Humanitats / Facultat d’Economia (UP)
- Preu
-
6.000 €/any, estudiants de la UE i tercers països associats al programa Erasmus+.
8.000 €/any, tercers països no associats al programa Erasmus+.
Més informació sobre el preu del màster.
Oficina de l'Estudiant
977 77 99 44
master(ELIMINAR)@urv.cat
El màster internacional en Transicions i Innovacions en Enoturisme (International Master on Wine Tourism Transitions and Innovations – WINTOUR) ofereix un programa d'estudis veritablement integrat que combina l'experiència en els camps del Turisme i l'Enologia de tres universitats i regions:
-
La Universitat Rovira i Virgili (URV, Espanya)
-
La Université de Bordeaux (UBx, França)
-
La Universidade do Porto (UP, Portugal).
Aquestes universitats estan situades en zones de gran atractiu turístic, reconegudes amb el segell de patrimoni de la humanitat per la UNESCO i amb una llarga tradició en el vi i la producció de vins de diverses varietats com ara els vins escumosos, els fortificats, els negres i els dolços. El programa de formació és clarament multidisciplinari i alhora multisectorial.
Els objectius del màster internacional en Transicions i Innovacions en Enoturisme són els següents:
-
Preparar professionals formats, altament adaptables i qualificats en enoturisme, promovent desenvolupaments innovadors, digitals, sostenibles i inclusius.
-
Proporcionar coneixements i formació multidisciplinària i multisectorial per augmentar les habilitats i competències en l’elaboració sostenible del vi, la gestió de l'enoturisme i la cultura i patrimoni vitivinícola.
-
Promoure desenvolupaments innovadors, digitals i sostenibles en la indústria de l'enoturisme, preservant el patrimoni cultural de les regions vitivinícoles.
-
Promoure una formació pràctica d'alta qualitat en emprenedoria i gestió d'empreses amb les pràctiques en el sector no acadèmic.
-
Garantir la integració efectiva i el treball en xarxa dels estudiants dins de l'entorn sociocultural i professional dels llocs on rebran la seva formació, promovent la igualtat d'oportunitats, la inclusió i la diversitat.
-
Estimular la plena alineació dels professionals de l'enoturisme amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides (ODS).
El màster internacional en Transicions i Innovacions en Enoturisme és continuïtat i evolució del màster en Innovació en Enoturisme. Els continguts s'han actualitzat amb aspectes clau per al desenvolupament del sector. S’han mantingut els mòduls en enoturisme i màrqueting, patrimoni i cultura del vi, elaboració de vi i les pràctiques als quals s’ha incorporat una dimensió més internacional i un enfocament cap a la sostenibilitat i la digitalització. També s’ha afegit un complement transversal per reforçar les habilitats dels estudiants per al desenvolupament professional al llarg dels dos cursos acadèmics.
El màster s'estructura en 120 crèdits ECTS dividits en dos cursos i quatre semestres: 90 ECTS comuns i 30 ECTS del treball de fi de màster:
-
Primer semestre, primer curs: Universitat Rovira i Virgili (Tarragona, Espanya), 30 ECTS.
-
Segon semestre, primer curs: Université de Bordeaux (Bordeus, França), 30 ECTS.
-
Tercer semestre, segon curs: Universidade do Porto (Porto, Portugal), 30 ECTS.
-
Quart semestre, segon curs: pràctica professional i treball de fi de màster a Tarragona, Bordeus o Porto, 30 ECTS.
ADMISSIÓ
Calendari de preinscripció per al curs 2025-26:
- Estudiants amb beca Erasmus Mundus: preinscripció oberta fins al 16 de desembre de 2024.
- Estudiants sense beca Erasmus Mundus: de l’1 d’abril al 5 de maig de 2025.
Llegeix la notícia "La UE renova el Màster Erasmus Mundus en Innovació en Enoturisme, que incorpora la transformació sostenible i digital del sector".
Preinscripció oberta fins al 16 de desembre de 2024 per a sol·licitants de la beca Erasmus Mundus.
Universitats participants
- Universitat Rovira i Virgili (Espanya) (coordinadora)
- Université de Bordeaux (França)
- Universidade do Porto (Portugal)
Institucions col·laboradores
- Freixenet
- Codorniu
- Bodegas Miguel Torres
- COVIDES
- Priorat Enoturisme
- Gran Cruz Porto
- Lavradores da Feitoria
- Cité des Civilizations du vin
- Conseil Interprofessionnel du Vin de Bordeaux (CIVB)
- Universidad de La Rioja
- Aristotle University of Thessaloniki
- Università di Padova, Università di Torino
- Instituto Nacional de Investigaçao Agrária e Vetérinaria, I.P. (INIAV)
- Science and Technology Park of Tourism and Leisure (PCT)
- Technology Park of Wine (VITEC)