FEM RECERCA!
Producció de formatge i iogurt en una planta industrial a petita escala
Grup de recerca | URVDivulga |
Facultat/campus | ETSEQ / campus Sescelades |
Àmbits als quals s'adreça l'experiència | Arquitectura i Enginyeries, Ciències |
Públic destinatari | Batxillerat |
Nombre d'assistents | Entre 12 i 20 alumnes |
Ensenyaments amb els quals es relaciona | Enginyeria Quimica, Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris, Enginyeria Mecànica... |
Durada | 2 hora |
Resum de l'experiència | |
En aquest taller es demana als assistents que imaginin que treballen a l'equip d'I+D d'una empresa del sector alimentari que fabrica productes derivats de la llet. Com a enginyers i enginyeres, els encomanen el disseny del prototip a escala d'un procés d'extracció de lactosa de la llet i de producció de formatge frec i de iogurt batut sense lactosa. L'objectiu és produir-los a gran escala. Treballant en equips hauran de preparar reactius pel procés, manipular materials de laboratori, reactius, provar el procés amb un reactor a petita escala, analitzat els resultats, calcular el rendiment del procés, proposar millores per optimitzar-lo i proposar el disseny de la planta de producció a gran escala. |