Resum: Aquest projecte es deriva del I Mercat de Projectes Socials celebrat a la Facultat d'Economia i Empresa a Reus a l'abril del 2014 i es va desenvolupar el curs 2014-15. L'associació Kstiga2reus tenia interès a desenvolupar i condicionar una sala per tal de fer activitats aèries (dansa vertical, ràpels, etc.) tant per a persones aficionades i membres de l'associació com per a persones amb discapacitats físiques, que tinguessin un control de l'espai diferent i veguessin reduïdes les seves limitacions de moviment, almenys, en aquesta sala. L'estudiant va col·laborar en l'elaboració d'un pla d'activitats d'aeris en les dependències de l'associació que incloïa un estudi de costos i de sistemes de finançament de les activitats, així com una proposta de finançament.
Treball de Fi de Grau - Cost de les campanyes d'unitats mòbils
Resum: El Banc de Sang i Teixits realitza una gestió integral del procés de la sang, des del punt de partida de la donació fins al final, la transfusió, des de diferents centres ubicats als principals hospitals de Catalunya. La gestió està descentralitzada i depèn d’un pressupost assignat a cada una de les províncies catalanes.
Per la planificació anual de les campanyes de les unitats mòbils d’extracció arreu de la província de Tarragona, els gestors tenen una mancança d'informació pertinent sobre el cost de cada una de les campanyes depenent de la localitat on es fa, que dificulta l’optimització en l’assignació del pressupost anual.
És per això que amb aquesta experiència ens vam proposar els següents objectius:
-Determinar el cost particular de cada una de les campanyes de la unitat mòbil. -Dissenyar indicadors que permetin comparar l’eficiència de cada una d’aquestes campanyes.
-Donar als gestors de la unitat mòbil d’extracció una eina informàtica dinàmica que els permeti actualitzar i gestionar la informació econòmica del servei per tal de millorar i donar suport a la gestió futura tant del pressupost com de l’organització de les campanyes de donació de sang.
Aquest és un projecte interdisciplinari que es va fer conjuntament amb el Grau d'Administració i Direcció d'Empreses al curs 2014-15.
Treball de Fi de Grau - Estudi sobre productes financers
Entitat: Associació Intercomarcal de Consumidors i Usuaris de Catalunya.
Resum: Aquest projecte es deriva del II Mercat de Projectes Socials, celebrat el 28 d'abril de 2015 al Campus Sescelades de la URV i es va desenvolupar el curs 2015-16. En la línia que va indicar l'Associació, davant la problemàtica de la contractació per part dels usuaris/es de crèdits i préstecs de consum abusius i/o inadequats, aquest Treball Fi de Grau es basà en l'estudi sobre microcrèdits. Es posava l'èmfasi en la legislació dels mateixos, en l'incompliment dels drets bàsics dels consumidors, en una comparació amb altres fonts de finançament i en l'estudi de l'efecte dels interessos en el capital pendent.
Treball de Fi de Grau - Estudi sobre el règim tributari del mecenatge
Resum: Aquest projecte es deriva del II Mercat de Projectes Socials de la URV i es va realitzar el curs 2015-16. L'entitat trobava una manca d'assessorament i autoregulació per dur a terme una adaptació adient a les novetats fiscals i de mecenatge, així com a les repercussions que puguessin tenir en la seva tasca. En aquesta línia, l'entitat sol·licitava informació respecte del tractament fiscal tant pels donants com per a ella mateixa, del finançament que pugues obtenir per aquesta via i les obligacions comptables i registrals que se'n puguessin derivar.
Treball de Fi de Grau - Disseny d'un pla de captació de col·laboracions econòmiques
Entitat: Fundació Mossén Frederic Bara i Cortiella.
Resum: Aquest treball del curs 2018-19 cercava crear un pla de màrqueting, amb un calendari d'activitats de captació de col·laboracions econòmiques per projectes socioeducatius en una entitat sense ànim de lucre que atén a infants d'entre 4 i 16 anys amb escassos recursos socioeconòmics. L'estudiant col·laborà en la redacció d'un treball que pugues servir a l'associació per a dissenyar un pla de publicitat i de captació de col·laboradors que aportin ajudes econòmiques periòdiques o puntuals.
Treball de Fi de Grau - Pla de finançament per una cooperativa social i cultural a Tarragona
Resum: L'entitat, com a coopertaiva, disposa de fonts d'ingressos diverses entre ocasionals i fixos. Desitgen millorar els serveis als cooperativistes i oferir nous serveis. L'APS realitzat el curs 2021-22, està orientat a analitzar la seva situació de rendes, descriure les actuals i assenyalar altres potencials de cara a les millores i amplicacions que es plantegen des de la direcció actual de l'entitat.
Treball de Fi de Grau - Pla de finançament per una entitat social en salut mental
Resum: Treball de Fi de Grau dut a terme el curs 2022-23. A partir d’una de les grans necessitats en la que es troba l'Associació la Muralla, la de poder comptar amb un finançament sòlid i segur que pugui garantir que totes les activitats planificades es puguin desenvolupar i que es puguin mantenir tots els serveis ja començats, sense ser dependents exclusivament de fonts públiques que fa perillar l'estabilitat de l'entitat. Es proposa l'elaboració d'un pla de finançament en el qual es puguin detectar noves fonts de finançament de les que fins ara no comptem: elaboració de campanyes de captació de socis, nous finançadors i campanyes crowdfunding i la realització d'actes de captació i esdeveniments amb els que aconseguir visibilitat.