saltar al contingut principal
Cercar
URV

Decàleg i guia del projecte


Aquest document promou una dieta rica en aliments frescos o mínimament processats d'origen vegetal, de temporada i de proximitat.

Les evidències científiques suggereixen la promoció de dietes basades en aliments d'origen vegetal com a mitjà per reduir la petjada ambiental i promoure la salut de les persones i el benestar dels animals.

L'adopció de dietes saludables amb baix impacte ambiental es considera essencial com a estratègia per mitigar el canvi climàtic. Aquestes dietes són riques en aliments d'origen vegetal i baixes en aliments d'origen animal i processats. Tot i que l'impacte mediambiental varia molt, s'acostumen a anomenar dietes sostenibles. Actualment es promou la reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle dels sistemes alimentaris juntament amb altres accions com minimitzar la pèrdua i el malbaratament d'aliments. Aquests esforços permetran millorar la salut mundial i també podran generar beneficis econòmics.

La Universitat Rovira i Virgili (URV) vol destacar la importància de la salut de la població i alhora la necessitat de protegir el planeta, és a dir, les plantes, els animals i les persones que en formen part, ja que el planeta ha de ser compatible amb un ésser humà més sa. La Universitat té un compromís amb la seva comunitat, amb les persones del seu entorn i amb la societat en general. Per això, el projecte "Alimentació i estil de vida saludable i sostenible de la URV" té com a objectiu promocionar la salut integral en l'àmbit universitari i en la societat. Es tracta d'una iniciativa de la Universitat inclosa en una perspectiva més àmplia pel que fa a la salut i el benestar que faciliti la tria d'opcions més saludables i sostenibles.

El decàleg que inclou aquesta guia s'ha elaborat a partir dels resultats d'una enquesta en què han participat més de 1.400 membres de la comunitat universitària, que van respondre un qüestionari validat sobre la dieta mediterrània i unes preguntes sobre el seu estil de vida.

La guia inclou missatges clau per a la salut i la sostenibilitat, per animar les persones que treballen i estudien a la Universitat a tenir un estil de vida saludable i canviar els patrons de comportament nocius per a elles i per al planeta, així com donar visibilitat als objectius de desenvolupament sostenible per a la prosperitat de les persones i del planeta, descrits a l'Agenda 2030 de desenvolupament sostenible i adoptats per tots els estats membres de les Nacions Unides el 2015.

Aquest document promou una dieta rica en aliments frescos o mínimament processats d'origen vegetal, de temporada i de proximitat. La dieta mediterrània, característica del nostre territori, es reconeix com un patró dietètic saludable i sostenible i hem d'intentar mantenir-la o adoptar-la.

Els deu missatges que s'hi recullen són claus per cuidar l'alimentació i l'estil de vida perquè siguin sostenibles i compatibles amb la nostra salut i la del planeta. Són petites accions que juntes tenen un impacte global, és el moment de sumar esforços.

Organitzar per:


           
undefined