Facultat de Turisme i Geografia

Les accions del curs 2017-18 s’han orientat a concloure i fer seguiment de projectes ja iniciats en anys anteriors, així com a engegar-ne de nous, essent els més rellevants els relacionats amb el disseny de l’oferta formativa i la seva promoció.

 

Oferta formativa

 

Pel que fa als graus s’han aprovat les memòries dels nous graus: Grau de Gestió en Turisme i Hoteleria, i Grau de Geografia, Anàlisi Territorial i Sostenibilitat que s’iniciaran el curs 2018-19 en substitució del Grau de Turisme i del Grau de Geografia i Ordenació del Territori, respectivament.

 

Pel que fa als màsters s’ha  iniciat la 1a edició del Màster en Gestió de Destinacions Turístiques en substitució del Màster en Tècniques d’Anàlisi i Innovació Turística vigent des del curs 2010-11. També s’ha iniciat amb força èxit la segona edició del màster Erasmus Mundus on Wine Tourism Innovation WINTOUR organitzat conjuntament amb la Facultat d’Enologia de la URV. Finalment, també cal fer esment a la nostra contribució en les tasques preparatòries del Màster Interuniversitari en Gestió d’Àrees de Muntanya impulsat pels 5 departaments de Geografia de les universitats públiques catalanes (UB, UAB, UdG, UdL i URV) que s’engegarà el proper curs. Pel que fa als títols propis de postgrau, s’ha iniciat la segona edició del Postgrau en Innovació en la Gestió de Càmpings amb la col·laboració de l’Associació Càmpings Tarragona que agrupa els càmpings de la Costa Daurada i de les Terres de l’Ebre.

 

Per completar l’oferta formativa cal fer menció de la 1a edició del nou doctorat del Departament de Geografia en Ciutat, Territori i Planificació Sostenible que, juntament amb el Doctorat en Turisme i Oci, ja vigent anteriorment, completa els tres cicles formatius en els àmbits d’educació superior propis de la Facultat.

 

Promoció i visibilització de la Facultat i dels seus ensenyaments

 

Les accions de promoció i orientació universitària relacionades amb la nova oferta de grau s’han intensificat, sobretot les relacionades amb el nou Grau de Geografia, Anàlisi Territorial i Sostenibilitat. En aquest sentit s’han revisat i incrementat les accions incloses en l’espai Nexes amb secundària i s’han portat a terme accions a les xarxes socials buscant nous mercats i nou públic. També s’ha mantingut presència en els mitjans de comunicació, sobretot escrits, i s’han intensificat les relacions amb empreses, organitzacions i centres d’ensenyament preuniversitari del territori.

 

Cal destacar que enguany a la Facultat han tingut lloc dos esdeveniments d’àmbit estatal: la XXXIV Reunió REDINTUR i el VII Fòrum REDINTUR, una xarxa formada per 27 universitats espanyoles que imparteixen programes de postgraus en diferents àmbits del turisme, i la IX edició de la fase estatal de l’Olimpíada de Geografia, en què van participar 54 estudiants de segon de batxillerat provinents de 14 comunitats autònomes espanyoles.

 

Objectius estratègics

 

LLEGIR MÉS

C/ Joanot Martorell, 15 - 43480 Vila-seca

Tel. 977 297 900