Antropologia, Filosofia i Treball Social
El DAFITS ha assolit els objectius previstos durant el curs 2018-2019 en un context general de contenció de la despesa a les universitats públiques, i ho ha fet mitjançant diferents accions dins de l’àmbit docent, de recerca i de transferència.
Respecte al professorat, s’han atorgat una plaça de professora agregada SH, una de catedràtica d’universitat i una de lector SH. S’han convocat dues places d’agregat dins del programa d’estabilització i un plaça de lector/a SH. Durant aquest curs, s’ha incorporat un investigador ICREA i dues investigadores postdoctorals. Malauradament, ens ha deixat la Susan DiGiacomo, professora agregada d’aquest Departament.
Quant a la docència, s’ha dut a terme el grau de Treball Social (319 matriculats) i el grau d’Antropologia i Evolució Humana, realitzat conjuntament amb la Universitat Oberta de Catalunya (269 matriculats). S’ha continuat amb la consolidació dels programes de postgrau a través del doctorat d’Antropologia i Comunicació, amb 19 alumnes matriculats durant aquest curs, dels quals més del 40% són estrangers; i el començament del Doctorat Interuniversitari en Treball Social, coordinat amb la Universidad de Murcia i la Universidad Pública de Navarra, amb 10 alumnes matriculades. També s’ha participat en el Programa Interuniversitari de Doctorat en Estudis de Gènere: «Cultures, societats, polítiques».
A més, vam tenir 27 alumnes al Màster en Antropologia Urbana, Migracions i Intervenció Social, 31 al Màster Interuniversitari en Antropologia Mèdica i Salut Global, 18 al Màster Interuniversitari de Joventut, i 16 al Màster en Innovació en la Intervenció Social i Educativa (MISE), coordinat pel Departament de Pedagogia (URV).
Quant a la recerca, es continua treballant en el projecte de Recercaixa 2016 que aborda el tema de la gestió col·laboradora de la medicació. També continuen vigents tres projectes del Pla Nacional d’I+D+i de les convocatòries del 2015, 2016 i 2017, els quals aborden la precarització de la vida quotidiana i la inseguretat alimentària, l’anàlisi de l’abordatge longitudinal en les parelles mixtes, i les relacions entre cura i gènere en situacions de dependència.
LLEGIR MÉS
Campus Catalunya
Av. Catalunya, 35 - 43002 Tarragona
Tel. 977 559 748
Dra. María Isabel Gracia Arnaiz, directora
Dra. Carmina Puig Cruells, secretària
DADES DEL DEPARTAMENT