Economia

Els objectius estratègics del Departament per al curs 2018-2019 es poden classificar en els següents apartats:

 

Recerca

 

Entre les activitats de recerca, cal destacar, en primer lloc, les activitats que porta a terme el centre de recerca en economia industrial i economia pública (CREIP) amb els seus 30 investigadors consolidats, els 16 investigadors en formació i els 9 investigadors associats. Les seves activitats inclouen, a més de l’impuls de les activitats d’investigació, el suport a les activitats dels doctorands (que es plasmen en un workshop internacional destinat als estudiants de doctorat, 7a edició el febrer del 2019), així com les activitats de divulgació. En aquest workshop caldria afegir, també, per exemple, el Workshop on Innovation and Firm Performance, organitzat entre  la Xarxa de Referència en Economia Aplicada (XREAP), el Grup de Recerca en Indústria i Territori (GRIT) i l’Institut d’Economia de Barcelona (IEB).

 

Relacionat amb la recerca, també caldria destacar l’existència al si del Departament de quatre grups de recerca consolidats i reconeguts per a la Generalitat i que són: el Grup de Recerca en Indústria i Territori (GRIT), el Grup de Recerca en Organització i Decisions Econòmiques (GRODE), el Grup en Economia Urbana i Regional Quantitativa (QURE) i el Grup d’Anàlisi Econòmica i Salut (GRAES). Els quatre grups s’involucren activament en les activitats del CREIP i impulsen, així mateix, activitats pròpies, com és el cas dels diferents workhops organitzats.

 

També, caldria fer referència al nombre de projectes concedits en convocatòries competitives, que fa que hi hagi actualment un total de 4 projectes competitius actius amb investigador principal del Departament d’Economia. Per exemple, enguany un membre ha obtingut un projecte RecerCaixa.

 

A més, cal destacar el nombre i la qualitat de les publicacions aconseguides pels diferents membres del Departament, que es materialitzen en les 25 publicacions indexades en el JCR el 2018 (que serien 28, si s’hi incorporen altres indexades) i les 21 que ja s’han publicat el 2019. Així mateix, és important subratllar la consolidació dels seminaris del Departament com a fòrum de discussió per a treballs de recerca d’investigadors de primer nivell nacional i internacional (19 entre setembre 2018 i juny del 2019).

 

Finalment, s’ha continuat amb la promoció d’estades de recerca a l’estranger de membres del Departament i de visites d’investigadors externs al Departament d’Economia.

 

Docència

 

L’extensió de les activitats del Departament en clau docent es concreten en la seva implicació en diferents titulacions i centres, desenvolupats fonamentalment, pels seus més de 80 membres adscrits. L’activitat més important dels membres del Departament ha estat en els graus d’Administració i Direcció d’Empreses, de Finances i Comptabilitat i d’Economia a la Facultat d’Economia i Empresa de Reus, el grau d’Administració i Direcció d’Empreses a Tortosa, el grau de Turisme i Hoteleria a la Facultat de Turisme i Geografia de Vila-seca i els graus de Relacions Laborals i Ocupació i de Dret en la Facultat de Ciències Jurídiques a Tarragona. Un nombre creixent de professors del Departament són tutors dels estudiants que comencen els seus estudis a la FEE i des de l’any 2011 també dels estudiants de la FTG.

LLEGIR MÉS

Avinguda de la Universitat, 1 - 43204 Reus

Tel. 977 759 811

Dr. Juan Antonio Duro Moreno, director

Dr. Nektarios Aslanidis, secretari